neděle 23. srpna 2015

#54 Umažte si pusu od ostružin - Blesková domácí zmrzlina

Na dnešek nám Florentýna přichystala správně prázdninový úkol - umatlat si pusy od ostružin (a počítá se i jiné ovoce). Modré pusy od borůvek jsme měli celou dovolenou, na horách jich byla spousta. Děti měly modré nejen pusy, ale i ruce, trička, kalhoty, boty... Však to znáte :)
V Praze to s lesními plody tak žhavé není, tak pomohl mrazák a udělali jsme si bleskovou zmrzku, vzpomínku na nedávné pařáky, kdy jsme ji dělali skoro denně.





Blesková domácí zmrzlina bez strojku


Postup je prostý - rozmixovat mražené ovoce na pastu, přidat něco sladivého (med, sirup, cukr... dle nálady a stavu spíže) a něco výplňového (dávám jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu nebo obyč smetanu, co zrovna mám po ruce). A společně ještě krátce pomixovat. Občas je třeba zastavit a promíchat lžící, jak je to hutné, nemixuje se snadno. A chce to se ujistit, že váš mixér zvládne mražené ovoce.
Hotová zmrzlina není tak tuhá jako klasická a je třeba jíst ihned, rychle se rozpouští. Samozřejmě může přijít i do mrazáku.


1 komentář:

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.