Koka jsou moje nej a dlouho jsem nemohla připadnout na nějaký dobrý recept. Zdá se, že mám konečně vítěze - verzi z Pradobrot. Fotka je úplně čerstvá, ze sušenek se ještě kouří :) Hrozí ale, že rána nedožijou :D
Domácí Koka lepší než originál
Potřebujete 220 g trochu změklého másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2-3 lžíce hořkého kakaa, 100 g strouhaného kokosu a 240 g hladké mouky. V receptu je ještě vanilkový cukr, al eten sem vynechala.
Žloutky jsem utřela s cukrem a přidala změklé máslo. Vyšlehanou pěnu jsem zpracovala se sypkými surovinami, zt těsta udělala 2 válečky, zabalila do folie a uložila na hodinu do ledničky odpočinout. Těsto na sušenky se snažím zpracovávat vždycky co nejrychleji, aby máslo nezměklo víc, než je nezbytně nutné. Sušenky jsou křehčí a lepší.
Po vychlazení jsem z těsta dělala kuličky o průměru cca 2 cm a dala péct na 15 minut při 170°C. Po cca 5 minutách pečení jsem plech vytáhla a každou kuličku vidličkou rozplácla do tvaru sušenky. Jde to snadno, vidlička se nelepí. Pak jsem sušenky dopekla.
Sušenky jsou skvělé, křehké, akorát sladké... prostě perfektní.
Díky, Flo, za popostrčení :)
Jitu, tak ty určitě někdy vyzkouším! Já se přidala hodinu před půlnocí taky, ale čas byl jen na super rychlovku... ale určitě taky k chuti přijde.
OdpovědětVymazatHned bych si dala:-)))
OdpovědětVymazatJo, tenhle úkol byl pro mě z časových důvodů taky výzva. Odjížděli jsme brzo ráno na celodenní výlet, vrátili se po desáté večer... Ale sušenky jsem stihla :-). Jen na blog se dostanou až s notným zpožděním, protože to už jsem fakt nedala, zvládla jsem akorát hodit fotku do alba na rajčeti a odpadnout do postele :-)
OdpovědětVymazatSouhlasím, taky je peču. Pradobroty jsou doopravdy skvělé....
OdpovědětVymazatDíky za super typ.Krásné mlsavé léto.Věrka
OdpovědětVymazatJsou božské!
OdpovědětVymazat