Gratinované brambory
Na 4 porce je třeba cca 600g brambor na tenké plátky, 150 ml šlehačky, 150 ml mléka, cibule na tenká kolečka, stroužek česneku nebo dva, muškátový oříšek, sůl, pepř a máslo na vymazání zapékací misky.Mléko smíchám se šlehačkou, osolím, opepřím a přidám na špičku nože muškátového oříšku. Brambory s mlékem a přivedu k varu a hned odstavím. Část přenesu do vymazané misky, posypu částí cibule a troškou lisovaného česneku, dám další vrstvu brambor, pak cibule a česneku a nakonec zbytek brambor. Zaliju zbytkem mléka se smetanou. Peču přiklopené víkem na 200°C cca 20 minut a pak ještě 15 minut odklopené, aby se udělala trochu krustička.
Hodí se jako příloha k pečenému masu, rybě, k různým minutkám, ale já je nejraději samotné :)
Jéé to je krásný recept tak to já to budu muset asi taky vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatDík za inspiraci!
OdpovědětVymazat