Dneska jsem se pustila do úkolu dlouho odkládaného, udělala jsem zas po dlouhé době domácí nugetu. Vzpomínáte si? Byla jemná, hladká, buráková... a jedli jsme ji plastovou lžičkou z plastové vaničky. Domácí je ještě lepí. Fakt :)
Domácí nugeta
Použila jsem kupované pražené solené arašídy. Můžete samozřejmě použít i nesolené. Ty jsem rozmixovala na kaši (řiďte se možnostmi vašeho mixéru, ne všechny dokážou rozmixovat oříšky). Ke vzniklé kaši jsem přidala lžíci hořkého kakaa Valhrona (dejte klidně jakékoli jiné hořké kakao, Valhrona je ale super :), lžíci kokosového oleje (dala jsem rafinovaný bez vůně, můžete ale použít i jakýkoli jiný rostlinný olej) a osladila javorovým sirupem (můžete dát cokoli sladkého, klidně i obyčejný cukr). Výslednou konzistenci to chce vychytat, aby to bylo mazlavé a natíratelné.Svoji domácí nugetu mixuju jen mírně, stoprocentní hladkost není moje priorita. Stejně většinu sním lžičkou rovnou ze skleničky...
No, v kombinaci s dnešním článkem od Florentýny o domácích loupáčcích mi začínají do klávesnice ukapávat sliny :-))
OdpovědětVymazat