středa 30. prosince 2015

Letošní šité dárky

Letos jsem nadělovala hodně DIY dárků - šité, jedlé... Plánovala jsem jich ještě víc, ale jaksi jsem do časového plánu nezahrnula, že většinu podzimu budu těžce nepoužitelná a že dárky, které jsem chtěla šít v listopadu, budu došívat 23. prosince do 4 do rána (a další ještě 25. skoro do pěti). Ale co, spánek je pro slabý :D Chudáci moje děti budou zamýšlené dárky dostávat ještě během ledna. Naštěstí jim je celkem jedno, jestli mikinu dostanou pod stromeček nebo o pár týdnů později. To jsou jen moje nervy a stres. Oni si pamatují spoustu balíčků pod stromečkem a jeden, dva top dárky, které jim udělaly největší radost. Ještě že tak :)

Dneska se podělím o šité dárky pro mé sestřičky. Dvěma jsem šila tričko a jedné šátek, každá ještě dostala nějakou další DIY drobnost k tomu a dárek byl uložený v plátěném stahovacím pytlíku. Skoro to vypadalo, že ty pytlíky udělaly největší radost. Napříště se vykašlu na vymýšlení a budu šít jen pytlíky :D








Šátek pro nejstarší sestru jsem šila z úžasně jemného a lehkého bavlněného voálu ve zvláštní tlumené, jakoby "zastaralé" petrolejové barvě. Na kratších stranách je krajka v přírodní barvě.


Trička pro druhé dvě sestřičky jsou z elastických úpletů Paapii, mojí nové lásky. Škoda, že jsem nestihla nafotit i na sobě. Tenhle jednoduchý střih mnohem víc vynikne na postavě. Jen tak rozložený vypadá spíš "babčácky". Vypadá takhle nějak - klik :)

Barvy se mi fotily dost obtížně. To s vránami je prostě šedé, to druhé je takové příjemně šedo-béžové.














No a pytlíky jsem zapomněla nafotit úplně. Mám jen jednu jedinou fotku z průběžného focení postupu (to abych to příště nemusela zas vymýšlet).





Šité dárky pro děti zatím nafocené nemám, takže ty zas někdy jindy :)

11 komentářů:

  1. Krásné dárky :) Letos jsem také šila hodně lidem dárky- mamce a tchyni kabelky, nadšení bylo veliké. I já bych byla nadšená, když bych dostala takové krásné věci, jako jsi dělala ty :) Mohu se zeptat, odkud máš tu látku (voál) na šátek? A z jakého rozměru jsi vycházela? Moc děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je od Melluzinky, od Art gallery, kolekce Emmy Grace. mellu má ještě poslední kousek, le třeba by šel sehnat i někde jinde nebo v zahraničí.
      Šátek je trojcípý, přepony mají cca 90cm. Chtěla jsem plný metr, ale neměla jsem doma dost krajky a za celý podzim jsme nebyla schopná ji zajít koupit :-/ Určitě by se snesl větší, takhle je spíš takový decentní a já měla představu spíš bohémského, rozevlátého. Tak snad poslouží i tak, třeba do letadla na zakrytí dekoltu před vlezlou klimatizací :D

      Vymazat
  2. Krásné, také mě zaujal ten šátek, počkám si na odpověď Tereskitě:-) I já letos zvládla spoustu šitých dárků a měla jsem z toho sama velkou radost, zdálo se, že obdarovaní též.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na některé jsem už koukala, ale Tvoje šití je trochu jiný level :)

      Vymazat
  3. Tyhle šitý dárky jsou paráda, já jsem je rozdala minulý rok. Tenhle rok nevim jsem úplně marná, co mě napadá jsou nějaký vci z ptákovin třeba nějaký vtipný kostýmy nebo masky :D To se ještě uvidí nějakej čas ještě máme :D

    OdpovědětVymazat
  4. Co dát rodiče k narození miminka? Máme tady pár zábavních tipů. Tyto dárky jsou prostě neodolatelně vtipné a přinesou do života novopečených rodičů radost a úsměv. Od vtipných bodíčků pro miminko po zábavné tričko pro rodiče, nabízíme širokou škálu možností. Překvapte rodiče tímto vtipným darem a uvidíte, jak si užívají každou chvíli s úsměvem na tváři. Je to skvělý způsob, jak vyjádřit svou podporu a radost z jejich nové role. Buďte kreativní a vyberte dárek, který bude originální a nezapomenutelný. Přineste do jejich života novou dávku humoru tímto vtipným darem pro rodiče miminka, který jim zaručeně udělá radost a rozveselí jejich rodinnou atmosféru.




    OdpovědětVymazat
  5. Chybí tady toho více, zvláště pak v roce kdy jste tento blog publikovali, to se nedalo ani nikde sehnat elektrokolo, přitom se to všechno už využívalp za hranicemi. No jsme tady takové pokusné masové opice. Vadí vám to? Nebo byste chtěli být blíže inovacím?

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.