pátek 13. prosince 2013

Softshellový komplet pro Vojtíka

Podle dění na blogu by to mohlo vypadat, že se děsně flákám, ale pravda je, že nevím, co dřív. Jako obvykle jsem si toho nabrala víc, než jsem měla. A tak i když se poctivě snažím o adventní zpomalení, víceméně se mi to nedaří :-/ ušila jsem 17 plenek na prodej a během pár dní jsou pryč, tak z toho mám obrovskou radost, že se moje práce líbí a je o ni zájem :)
A dnes jsem konečně dokončila své podzimní veledílo - ještěrkový softový komlet pro Vojtíka. Do podzimního počasí je to nepřekonatelný materiál - neprofoukne, nepromáčí se, je odolný a protišpinivý. Dokončila jsem ho už asi před měsícem a od té doby je v dennodenním provozu, ale chyběly mi reflexní nažehlovačky. Ty mi dělala kamarádka na objednávku podle ještěrek na softu. O povolení jsme žádaly přímo autorku potištěného softu. Doufám, že je časem nabídne k prodeji, protože jsou úžasné :)



Bundičku jsem šila podle střihu Zorian z Faerbenmixu. Je skvělý pro buclatější děti. Na hubenkách by visel. A kapuci jsem si upravila podle střihu Philippa. Přidala jsem několik drobností a s výsledkem jsem celkem spokojená.






Kalhoty jsem ušila rovnou dvoje různé, jedny zůstávají ve školce a druhé doma. Ukázalo se to jako ideální řešení. třih je obyčejný teplákový, žádné složitosti, jen jsem si přidala dvojitá kolena, přestřižení na zadečku a záševky, všechno od oka. Pas je do vysokého nápletu, Vojta ho nosí přeložený, takže hezky hřeje a dobře drží. Dole jsou do gumičky z brzdičkou. Zatím jsou dlouhé, takže je Vojta nosí jednoduše podhrnuté. Nikam nefouká, sníh tam nepoleze (jsou celkem těsné přes boty), prostě ideální jednoduché řešení :) Kapsy jsou našité shora, odkoukáno v šicí diskusi :)









A ještě pár fotek z terénu :)





4 komentáře:

  1. Dokonalé!!! A Vojtik už chodí do školky? Ten čas letí...! Pozdravy z vinohrad celé (rozvětvené) rodině s přáním pozehnanych Vánoc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do jesličkové třídy na dva dny v týdnu. Já mezitím relaxuju u práce :)

      Vymazat
  2. Super komplet :-). Zelené ještěrky mám doma taky, tak jsem zvědavá, jestli se mi z nich jednou (snad brzo) podaří vytvořit něco aspoň trochu podobně hezkého :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Je to nádhera, a ty reflexní ještěrky! Opravdu povedené :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.