sobota 18. března 2017

Origami mikina

Vojta nutně potřebuje nové mikiny. Má hodně poděděných po bratrancích, ale ušitá od maminky je ušitá od maminky. A já si užívám, že ještě chce nosit doma šité věci a zatím netouží po značkových věcech z krámů. Baví ho vymýšlet si střih, vybírat látky... A tak si vymyslel mikinu s kapucí, klokaní kapsou, černou a s origami zvířátky. Tak ji má :)







Mikina je z wellsoftu (teploučká teplákovina, z rubu chundelatá a krásně hřejivá), je krásně teplá a příjemná. Přední díl mikiny je dvouvrstvý, úplet je přes teplákovinu. Obě vrstvy jsou sešité jen ve švech. Už jsem to tak šila několikrát v minulosti (moje mikina, Vojtova s bubákem a Týnčina s kytičkami - mrkněte na ně, fakt se mi tehdy povedly ;) a osvědčilo se to. Jen je třeba mít materiály předeprané kvůli případnému srážení.

Šňůrka v kapuci je pro jistotu přišitá v horní části tunýlku. Vojta za šňůrky rád tahá, tak proto. Konce jsou jen zapošité,koncovky jsem dávat nechtěla. Líbí se mi ten syrový vzhled.



Střih: nějaké Ottobre, zapátrám po něm :) Střih moc hezky sedí v těle, ale průkrčník mi vyšel příliš velký. KOlem krku je volnější, než by mi vyhovovalo. Tak příště...
Materiál: wellsoft (už nevím odkud) a origami úplet nejspíš od Terstry

1 komentář:

  1. Krásná!A určitě lepší než nějaká monopoloznačková.Je to s nejlepší značkou od mámy:-)Hezký večer přeji.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.