středa 4. listopadu 2015

Merino set pro miminko do šátku

Před nějakou dobou jsem sem dávala fotky svého nového merino trička. Vzniklo jako vedlejší produkt větší zakázky pro moji kamarádku. Když už jsem byla v tom stříhání, že :)

Marky si u mě objednala setík pro svého malého potivého synka do šátku. Chtěla klučičí a pokud možno rostoucí. Vytvořila jsem leginky prdeláčky s prodlouženou délkou nohavic, tričko s extendorem a kukličku.




Leginky mají pohodlný střih na látkovou plenku a opravdu dlouhé nohavice. teď přes zimu bude moci mít chlapeček nohavice přetažené přes nožky a jak bude postupně dorůstat, nebude mu táhnout na kotníky. To je v šátku jeden z nejčastějších problémů.




U trička jsem se snažila vyřešit, aby bylo opravdu rostoucí. Nakonec jsem použila patentkový pásek a udělala k triku extendor se dvěma polohami zapnutí. nejprve se můžou sepnout spodní lemy trička k sobě, později se délka prodlouží extendorem a nakonec je možné patentkové pásky odpárat a nosit ho jako obyčejné tričko. Škoda jen, že se mi nepodařilo sehnat trochu víc ladící barvu pásku :-/ Ale zas se při převlékání snadno hledá :)



Merino s elastanem od Terstry je příjemné, nekouše a je hodně pružné, takže se dobře obléká a je poměrně trvanlivé. Jsem s ním moc spokojená.

2 komentáře:

  1. Pekne!! Já jim minuly týden zateplila muze, první kus pro chlapa co jsem usila. Jen byl furt zmrzlik.. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Máte moc pěkné trička i ty ostatní! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.