pátek 29. května 2015

Pro miminko

Před pár dny se nám do rodiny narodilo miminko, holčička. Mám obrovskou radost. Už se těším, až si ji budu moct trošku víc oňuchňat :)

Na šití pro malou ale ještě nedošlo. Musím se teprve domluvit, co by vlastně nutně potřebovala. První na řadu přišlo naše rodinné miminko hadráček. Dostal ho Vojtík kdysi, když se mu narodila sestřička a on toužil taky chovat, tulit a kojit. Teď se o něj dělí skoro rovným dílem oba, ale víc pečuje Týnka.

Po téměř dvou letech má konečně miminko nové oblečení. Moje první šití na panenky. Ve spěchu, dnes vyrážíme na výlet a mimi musí jet v novém. takže nic vymazleného. To je výhoda designových úpletů - když máte krásnou látku, stačí už úplně obyčejný střih :)











Látku s houbičkami si Týnka vybrala ve skříni sama. Vojta měl vymyšlené jiné. Je vtipné pozorovat, jak ta malá dáma, která umí sotva 30 slov, má na některé věci už naprosto jasný názor a neváhá ho hájit :) Přes houby prostě nejede vlak, houby musí být...







Látku se zvířátky uhájil Vojta. Prý může být pro holku i pro kluka. Mimi stále ještě nemá určené pohlaví. Nemá ani jméno. Je to prostě mimi. Látku s bagry, za kterou lobboval, mu Týnka nepovolila.


Nového vybavení se konečně dočkala i kolébka. Je ještě po nás (přesněji po mých sestrách), mamka ji 30 let schovávala na půdě, než na ni dojde. Miminku je trochu těsná, ale nikomu to nevadí. Výbava opět jen rychlovka z laciného materiálu. Týnka teď neustále mimi ukládá, kolébá, tahá ven... tak aby to nikomu nebylo líto, kdyby to náhodou nepřečkalo bez úhony dýl jak měsíc.







Všechny střihy jsou od oka, vel. cca 46. Jsou udělané tak, aby je zvládla oblékat bez větší pomoci i maličká maminka. Trička jsou kolem krku výrazně větší a stažená do gumičky, kalhoty do nápletu v pase i na nohavičkách, čepičky mají také pružný náplet, aby dobře držely na hlavě.
To se to bude spinkat :)

Hezký víkend všem!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.