neděle 12. května 2013

Vlňáčky pro miminko

S rostoucím pupíkem roste i potřeba začít chystat výbavu pro malého sourozence. Od tchyně jsem dostala velké klubko vypárané přírodní vlny, takže jsem ji obarvila a vzala jsem si na dovolenou pletení. Vznikly dvoje vlňáčky - můj druhý a třetí pletařský výtvor v životě. Tentokrát jsem se pokusila o bezešvé vlňáčky na kruhové jehlici. Menší vlňáčky jsou novorozenecké, větší odhadem na 4-9kg. Už se těším, až je mímo vyzkouší osobně :) Jen doufám, že vlna je opravdu přírodní a bude fungovat. Testovala jsem ji jen pohmatem (kouše) a plamenem (netaví se a páchne).



Vlnu jsem barvila potravinářskými barvami v mikrovlnce, ale zase mi to nevyšlo podle představ. Chtěla jsem žluto-oranžovo-červené, ale té červené bylo nějak moc. Takže výsledek je takový krvavý španělský pomeranč. Ještě že ty já fakt ráda :)

Škoda jen, že mě nikdo nepoučil o tom, že jsou k dispozici jehlice různých délek - koupila jsem si prostě nějakou a ta je na vlňáčky příliš dlouhá. Trochu mi to komplikovalo práci. Nicméně s výsledkem jsem tentokrát už celkem spokojená, chyb je málo a nejsou na první pohled už tolik vidět. A jsem na sebe opravdu hrdá - zvládla jsem kruhové pletení, splétání dvou kusů pleteniny, nahození ok na nohavičky a při pletení na ponožkových jehlicích jsem sprostě nadávala už jen asi každou druhou řadu :)

6 komentářů:

  1. Jste moc šikovná. Kéž bych toto dokázala. Zatím jsem ve stadiu šály :)

    OdpovědětVymazat
  2. To barvení se ti povedlo nádherně (mám tuhle barvu ráda), pletení obdivuju. Nemusí být na vlňáčky nějaká speciální nekousavá vlna?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je určitě lepší plést z merina, které nekouše. Ale to je dražší a hlavně ho nemám doma :) Ale ona i ta kousavá ovčí vlna se několikerým lanolinováním hezky ohladí a kousat přestane.

      Vymazat
  3. Krásný, takže to bude holčička? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím nevíme, je to tajnůstkář :) Tyhle barvy prostě byly doma a kluček je snad přežije :)

      Vymazat
  4. Vňáčky super, s jehlicemi jsem na tom byla podobně, vůbec jsem netušila, že se dělají i 40cm, nejdřív jsem koupila dlouhé a nakonec jsem pletla na ponožkových, protože na dlouhých to bylo o nervy a když jsem náhodou narazila na krátký, připadala jsem si jak Alenka v říši divů - potom se to pletlo úplně samo ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.