V Praze to s lesními plody tak žhavé není, tak pomohl mrazák a udělali jsme si bleskovou zmrzku, vzpomínku na nedávné pařáky, kdy jsme ji dělali skoro denně.
Blesková domácí zmrzlina bez strojku
Postup je prostý - rozmixovat mražené ovoce na pastu, přidat něco sladivého (med, sirup, cukr... dle nálady a stavu spíže) a něco výplňového (dávám jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu nebo obyč smetanu, co zrovna mám po ruce). A společně ještě krátce pomixovat. Občas je třeba zastavit a promíchat lžící, jak je to hutné, nemixuje se snadno. A chce to se ujistit, že váš mixér zvládne mražené ovoce.
Hotová zmrzlina není tak tuhá jako klasická a je třeba jíst ihned, rychle se rozpouští. Samozřejmě může přijít i do mrazáku.
to je krasna fotka :)
OdpovědětVymazat