úterý 29. listopadu 2016

Advent 2016

Je tady advent. Začíná jedna z mých nejoblíbenějších částí roku. Miluju všechny ty výzdobičky, světýlka, chutě, vůně... speciální jídla, sušenky, cukroví... vaječňák... Mám ale ráda hlavně ten duchovní rozměr, který tomu všemu vnějšímu dává smysl. Nejen to "myslet nejen na sebe, ale i na druhé", ale hlavně očekávání svátku narození Krista. Budeme si připomínat, že Bůh není daleko, že se na svůj svět nevykašlal a nenechal nás napospas, ale dal svého Syna, který se narodil jako jeden z lidí. Lidstvo už to slaví dva tisíce let a pořád to nějak nechápeme...

No a abych nebyla jen patetická, tak tady je náš letošní adventní věnec. Klasický, obyčejný. Mám ráda tyhle obyčejné věci. Čím víc sleduju různé blogy o interiérovém designu, nahlížím do těch perfektně vystajlovaných pokojů v bílé, černé a šedé, které jsou tak dokonalé, až působí spíš umělohmotně než živě, a které jsou tak osobité, až jsou vlastně všechny stejné, tím větší mám potřebu na celý design se vykašlat a plácnout si na věnec sobíky, protože dětem se budou líbit, i když je to kýč jak bič :)





Věnec je zas jiný než v minulých letech. Po úplně jednoduchém s mašlemi a po loňském se zimními skřítky máme obyč přírodní. Tak nějak mi to přišlo na mysl a skřítci zůstali v krabici. Výzdobu v bytě máme už tradiční, jako už několik posledních let, do bílé a červené. Přibyla nám další světýlka. Nemůžu si pomoct, no :) Každý rok přibude něco nového, něco je jinak, ale styl je stejný. Mám nakoupené nové látky na novou výzdobu, ale minulý rok jsem advent prozvracela (tehdy v nějakém třetím měsíci s Edíkem), letos je to sice bez nevolností, ale co do času a energie ne o moc lepší. Tak třeba za rok :)

1 komentář:

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.