Na sušenky použijte předpis a postup pro klasické máslové sušenky (psala jsem o nich tady), akorát do těsta cestou zapracujte vrchovatou lžičku mleté zrnkové kávy. Výhodou máslovýchh sušenek je, že je můžete ozvláštnit mnoha různými způsoby - kokosem, mletými oříšky mnoha druhů, kakaem, citronovou nebo pomerančovou kůrou, kardamomem, skořicí, zázvorem... prostě co vás namane. A já měla chuť na ty kávové. A dobré to bylo :)
pozor, sušenky jsou poměrně mastné. Jsou holt máslové, no :) A nejsou zamýšlené k tomu, abyste je zbodli všechny na posezení :D
Nevím proč, ale po vyndání z trouby ze sušenek byly placky..ale chutnaly skvěle!
OdpovědětVymazatNapadly mě dva důvody, proč se mohly sušenky při pečení roztéct. Stává se to, pokud je těsto moc řídké, nebo moc málo ztuhlé. Třeba u amerických cookies je to naopak záměr, takže těsto na ně musí být řidší a nenechává se ztuhnout v ledničce.
VymazatAle hlavní je, že chutnaly :)