neděle 14. února 2016

Instax

K Vánocům jsem dostala novou hračku - Instax. Je to "polaroid", ale konkurenční značky Fuji, a je to dobrá legrácka pro ty, koho baví focení a užívá si retro :)






Baví mě na tom ta hra - něco cvaknete a pak chvilku čekáte, pozorujete, jak se postupně objevuje obrázek. A pak se všichni chechtáte, kdo udělal ksicht, do mrknul... V době dokonale vytříděných fotek z digitálů už tuhle legraci nad nepodařenými fotkami moc nezažíváme. Maximálně právě při probírání... Fotky z Instaxu jsou všechno jen ne dokonalé. Objektiv má nizoučkou světelnost, fotí téměř vždycky z bleskem, vyvážení bílé nehrozí, věrnost barev tím pádem taky ne. Není možnost opravy. Ale ty fotky mají takové kouzlo. Ten zachycený okamžik právě tak, jak byl, bez možnosti jakékoli korekce a následné cenzury. Takový závan něčeho starého, dobrého... prostě retro :)
Zatím se s ním bavíme hlavně doma s dětmi, ale velký prostor dostane mazlík na různých sešlostech, oslavách, party a podobně. Je fajn odnést si z oslavy v knížce založenu fotku rodiny nebo přátel, se kterými jste proklábosili večer.

Jestli vás baví retro ve focení mrkněte na stránky Analogue. Jsou to odborníci na všechno analogové - nejrůznější analogové foťáky, všechno pro lomografii, polaroidy a instaxy, filmy všeho druhu... vedle prodeje se věnují i workshopům a výstavám. Zajímavosti netušené :)
 

2 komentáře:

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.