středa 18. února 2015

Tričko s netopýřími rukávy

Další tričkový rychlo-počin někdy z října. Proužkované tričko s netopýřími rukávy, moje milované a často nošené. Klasický námořnický styl nemám moc ráda, vůbec mi nesluší a přijde mi trochu provařený. Klasické námořnické proužky jsem proto zkombinovala s mojí oblíbenou hořčicově žlutou. 





Detail prošití rukávu

tričko je z viskózy s elastanem z Produktservisu. Trochu jsem se jí bála, obchody jsou v poslední době zaplavené viskózovými parodiemi na trička, které po prvním praní ztratí tvar a vzhled a změní se v tahavé, ožmolkované cosi připomínající hadr na podlahu. Tuta viskóza je příjemně pevná, splývá a přitom drží hezky tvar. Po předeprání se tvarově ani nehnula, po 4 měsících nošení ani náznak žmolkatění. Fakt se mi líbí. Měla jsem jí 4 metry a už je skoro pryč :-/ Na vysněnou pruhovanou zavinovací letní sukni budu muset koupit novou :)

Střih je, jak už to u mých rychlotrik bývá, od oka, jen nahozený na látku podle jiného trika, co mi sedí. S rychlotriky se nepářu a prostě je dělám šup sem, šup tam, a nechávám se překvapit, jak to dopadne :) Většinou je to nositelné, ale jednoho adepta na přešití tu mám už půl roku. Nic není stoprocentní...

A ještě jedna fotka na modelce. Splývavá trička na ramínku nevyniknou...

8 komentářů:

  1. To vypadá velmi dobře... :-) ukládám do inspirace, pruhované látky tu mám asi kilometr (akorát se světlejší modrou, kupovala jsem na vodácká trička, nějak jsem neodhadla spotřebu a hodně zbylo).

    OdpovědětVymazat
  2. Ta kombinace se žlutou je vážně super! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Super tričko...a rychlo-triko, lepší neznám :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jitu, je bezvadné. Tenhle styl triček mám moc ráda a doma suším stejné proužky :) Střih máš odkud?

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné tričko a super střih :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle trička se mi moc líbí. Jsou volná a ležérní... Krása

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.