úterý 22. listopadu 2016

Had jako hnízdo nebo mantinel do postýlky

Ještě, než se Eda narodil, jsem se rozhodla,že mu ušiju hnízdečko do postýlky, jako šije třeba kamarádka Marcela pod značkou rosoLove na Fleru. Před porodem jsem to ale už nestihla a Edík rostl tak rychle, že by se mi stejně brzy do hnízdečka nevešel. Právě u Marcely i jiných švadlenek jsem si všimla i super hadů a šneků, kteří se dají použít jako hnízdečko, mantinel a později spací kamarád, a tak jsem záměr přehodnotila a začala vymýšlet hada. A jak už to tak se mnou v poslední době bývá, mezi prvotním nápadem a jeho realizací uplynulo dost času a tak mají děti hada na hraní teprve asi měsíc. Děti :D Edovi je had zatím dost jedno, ale Vojta s Týnkou ho milujou, perou se o něj a nutně potřebují svoje vlastní. Radost z toho nemám... Představa, že se doma budu vyhýbat hned 3 takhle velkým obludám... No, uvidíme. Nutně je prý potřebují pod stromeček :D




Had je dlouhý (bez jazyka a kroužku na ocase) asi 2,4 m. Horní díly jsou široké 30 cm a dolní 20 cm. Hlavu jsem zakulacovala podle talíře a kvůli tvarovala 4 záševky. Na výplň jsem zrecyklovala obsah původního kojícího polštáře, který jsem šila, než se narodila Týnka (a už tehdy to byla recyklace starých polštářů - podle vzoru "ani kapka nazmar" :)

Jazyk a kroužek na ocásku je možné zavázat k sobě a vytvořit tak hnízdečko pro miminko. Třeba někdy v budoucnu a do ví, čí to miminko bude :)





Teď je had přes den v postýlce, kde slouží jako mantinel. A v noci ho okupují starší děti. Pozitivní je, že se do naší postele s balkonkem vejdou 2 dospělí, 3 děti a had :D




A tohle je polička alias bordeliště nad Edovou postýlkou. Čeká na dozařízení. Zatím na ní má čestné místo medvídek, kterého Eda dostal od porodní asistentky Jany, jejíž ruce byly první, které ho držely po narození :) O obrázky od jiné Jany, tentokrát Z lesa, které jsem si přála pro Edu jako dáreček k narození. A hory od Big pig, které jsem si koupila sama, moje oblíbené korále od Míry, paňák, kterého jsem kdysi dostala od manžela... Tyhle výstavky mě začínají bavit. Mít oblíbené a srdeční věci stále na očích. A dobrou náladu vždycky, když se na ně podíváte :)



3 komentáře:

  1. Tři hadi by byli fakt dost ;) je super.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, vleze se při těchto rozměrech had do pračky? Moc se mi líbí, přemýšlím, že bych pro miminko ušila obdobný, ale bojím se, že to pak nenacpu do pračky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, záleží, jak velkou máte pračku :) Mně ano.

      Vymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.