úterý 5. ledna 2016

Tričko s krtkem

Krtková trička pro děti jsem šila už k Mikuláši, na sladkosti si moc nepotrpíme. Konečně máme nafoceno :)

Dlouho jsem zvažovala, jestli tu látku vůbec kupovat (je zatím asi nejdražší ze všech, co jsem kdy kupovala), motiv je vyloženě zimní, takže na léto úplně nebude, pro kluka mi přišla moc holčičí, pro holku zase tmavá, na Vojtu možná už příliš dětská... nakonec Vojta rozhodl, ukázala jsem mu vzor a že prý tričko s krtkem nutně potřebuje a tričko s krtkem na lyžích bude úplně nejlepší. Vybral si dobře, nosí ho fakt rád :) Ale fotit ho, to je jak fotit pytel blech :)


 





Tričko je z elastického úpletu, zadní díl je tyrkysový stejně jako manžety.

Střih: Ottobre 6/2014, střih 10


6 komentářů:

  1. Krásný nový rok přeju a mám dotaz. Kdykoliv jsem se setkala s krtečkovskou látkou, každá švadlenka píše, že byla drahá, ba až nejdražší, ale kolik to je? Na kolik přijde metr? A kde jste ji koupila? Nenašla jsem žádný český obchod,který by ji nabízel. Děkuji za odpověď. Zdena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ji přes kamarádku, objednávala přímo z Německa. Ten výrobce tiskne vždycky jen velmi malý náklad, aby zachoval exkluzivitu, takže je to spíš štěstí, pokud se někomu podaří kousek ulovit a pak je ochotný se rozdělit. Do Čech se, pokud vím, vůbec nedodává, právě kvůli těm nízkým nákladům.
      Stála kolem 600,- za metr, už si to přesně nepamatuju. Každopádně za úplet trochu moc :) Ale v ceně je zahrnutá i licence pro komerční využití látky, tak je ta cena holt taková :-/

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď, taky bych ji chtěla, ale trochu se to ve mně pere. Českého krtečka od pana Milera vyrábí v Německu a u nás se nedá koupit?!?!? Divný svět! A tak si budeme kupovat hello Kitty a mimoně, protože ty jsou pro nás v Čechách dostupné. To bude asi ta globalizace. :-)))))

      Vymazat
    3. No jo, praštěné to je :-/ Ale ono to asi bude souviset s tím, že u nás žádný pořádný výrobce úpletů pro děti není. Pár jich tady samozřejmě je (pletou u nás, tisknou v Polsku), ale asi bude nějaký problém v licenci nebo nemají zájem. Kvalita jejich úpletů je ale často úplně jinde. Ten krtek je (aspoň zatím se zdá) kvalitou srovnatelný třeba s Nosh, což je taky pekelná cena, ale fakt top kvalita. Ty ceny jsou ale prostě pro český trh většinově nepřijatelné, když vezmete, za kolik prodává dětské úplety třeba Dům látek. I Lillestoff, který prodává je pár e-shopů, je cenově skoro poloviční než tuty. V Německu jsou ceny látek jinde než u nás, jejich VOC jsou kolikrát vyšší než naše MOC, a i galanterie a tvůrčí materiál obecně je tam výrazně dražší než u nás, takže jim to tak nepřijde. Nebo spíš je tam větší zájem a tím pádem i větší výběr v těch vyšších cenových kategoriích.
      Nevím, jestli ty malé edice jsou dané požadavkem p. Milera nebo výrobce, to se zjistit nedá.

      Vymazat
  2. Tričko je skvělé!!! A Vojtíkovi moc sluší, a úplně koukám, jak velký kluk už z něj je :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.