pátek 24. června 2016

Pampelišky

Poslední objednávka ... pro kamarádku a její úžasnou malinkou holčičku. Dost sladké, ale ne příliš. Látky si kamarádka vybrala sama u Terstry, v šití jsem dostala lehké nasměrování, konkrétní vypracování už bylo na mně. Vyhrála jsem si, jak už to bývá. Pro vlastní děti bych se s tím tak nedělala.

Chytám se za nos, měla bych těm svým taky dělat takové vymazlené věcičky. vypadá to, že třeťátko bude mít nejkrásnější šité věci ze všech. jednak víc umím, ale hlavně už mi není tolik líto času, práce a materiálu, když obleček bude dítě nosit sotva pár týdnů. Je to prostě tak roztomilé, to malinké oblečení, že mi to nedá :)






Oboustranný kabátek mi dal hodně zabrat. Zadání bylo oboustranný se šikmým zapínáním. Postupně přibyla ještě kapucka s ouškama. Přizpůsobit střih předního dílu a kapucky, to problém není. Vymyslet ouška taky ne. Jak ale vymyslet to šikmé zapínání, aby to bylo hezky začištěné z obou stran, patentky se nikde nevyplandávaly a nevytrhávaly... Nakonec jsme to vyřešila vsazením žebrovaného patentku. Málem jsem si zamotala hlavu při přetáčení (vsadit náplety do oboustranných rukávů a pak vsazovat ten lem a pořád hlídat, aby se mi to povedlo taky někdy přetočit zpět :-) 

S výsledkem jsem ale upřímně spokojená. Určitě nejpěknější kabátek, který jsem ušila. Mimouš bude potřebovat taky nějaký :)


















Kalhoty jednoduché, díky nápletům pohodlné, přiměřeně rostoucí. Jsou ve vel. 68, ale půjdou nosit už teď od 62 a vydrží možná i dýl jako tříčtvrťáky, pokud malá nebude mít moc silné nožky. Nejspíš ale vymyslím ještě nějaké jiné proužkaté, aby komplet byl kompletní :)




A dvě čepky do sady, každá jiná. Podle toho, kterou stranu kabátku zrovna vyberou :)








A moje nové malé štítky, ideální právě na tohle drobné zboží.

13 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Z krásných látek se šije samo :)

      Vymazat
  2. Opravdu milé! Ale co pamatuju, i na vlastní děti byly některé kousky hodně vymazlené :) Těším se na věci pro třeťátko!

    OdpovědětVymazat
  3. jůů, to je krása! .. to asi nutně potřebuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak všechny proužky navazují, ach 👌

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, úplně všude ne, na pár místech mi to uteklo. Ale snažím se, to jo :) Mám ráda čistou práci :)

      Vymazat
  5. Opravdu překrásné a rozkošné.. A souhlasím se vším napsaným! :-)
    Mě se akorát už hodně špatně ohýbá přes to bříško a tak aktivit za strojem čím dál víc ubývá a raději sedím s pletením :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to až tak nevadí, tohle miminko mě na rozdíl od jeho sourozenců nechá i sedět u stroje, ale stříhání je už dost nepohodlné. To je fakt. Střídám to s háčkováním deky, ale její konec je zatím dost v nedohlednu. Nejsem ještě ani v půlce...

      Vymazat
  6. Nádherné a skvěle vypracované! Tady u té soupravičky bych i tu růžovou přežila, jak se mi to moc líbí:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.