pondělí 13. dubna 2015

Jaro je tu!

Třikrát hurá! Jaro miluju. Každý rok očima doslova vytahuju výhonky ze země a přesvědčuju poupata, aby už začala kvést. Při občasných cestách do centra Prahy se kochám zlatými dešti, které tam jsou v plném květu a u nás na okraji mají teprve maličká poupátka. Městský tepelný ostrov v praxi :) A když to pak najednou propukne, nemůžu se nabažit, děti poletují a já fotím. Letos poprvé s foťákem, ze kterého se výsledky blíží mým představám. Už teď ale vidím, co všechno budu ještě nutně potřebovat - pořádný makro objektiv, širkoúhláč na krajinky, delší ohnisko na ptáky... Focení může být parádně drahý koníček :-/

Pořídila jsem si mezikroužky a zkouším makro...































Krásné jarní dny všem!

5 komentářů:

  1. Na makro je skvělý i tzv. reverzní kroužek.. stačí setový objektiv (např. 18-55mm) a ten se otočí.. dá se to i bez kroužku, ale je to hodně "o hubu" :D navíc se špatně ostří.. ale jako nouzovka je to parádní. O tom, že je focení drahé není pochyb. Kór analogové v dnešní době... Ale ta krása, když se pomalu objevuje obraz... k nezaplacení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám na to. Děkuju za tip :)
      O analogovém focení občas mluvívám se skoro-švagrem. Je to analogový nadšenec, dokonce si s přáteli pořídili obchod a e-shop se vším, co podobní šílenci potřebují. Občas mě svrbí prsty něco taky nevyzkoušet... :)

      Vymazat
  2. Krásné fotky, krásné pokochání:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké fotky, sleduju Váš blog už dlouho a je vidět, jak jste poskočila kupředu. Ať se daří!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.