sobota 22. listopadu 2014

Trenky s autama

Vojta potřebuje nové trenky. První várka se osvědčila, střih vyhovuje, nosí je rád, sám si je umí sundat i nandat, což oceňuju zase já :)

Ptala jsem se ho, jaké by si představoval. Má na všechno jasný názor a jen těžko se s tím pracuje. když se mu něco nelíbí, tak se mu to prostě nelíbí a obléknu mu to jen s využitím hrubé síly. tak raději šiju věci, které se mu budou líbit. Jediné zadání bylo "s autama". Potěšilo mě to, protože trenky se žralokem, chobotnic a želvou, které vyžaduje na všechno ostatní, by se mi šily podstatně hůř.

Tak tady jsou, šestero trenek s autama :)













Použila jsem už vyzkoušený střih z Ottobre 4/2004. Nemůžu si pomoct, ale barevné trenýrky s kontrastními vsadkami mi přijdou prostě neodolatelné :)

Trenky jsem tentokrát šila dole jen založené. Lemování proužkem na půl je sice rychlejší, ale v praxi není moc úhledné, pokud se trenýrky nepřežehlí (což tedy odmítám). Coverlock tentokrát šil krásně, s jednou výjimkou jsem se nemusela nijak vztekat a opakovaně přešívat neprovázané stehy. Jestli takhle bude šlapat i dál, tak si ho snad nakonec ještě oblíbím :D

Focení v tomhle počasí a se starým foťákem (zrcadlovka je na výletě na druhém konci světa) bylo trošku náročné, ale nakonec jsem spokojená. V dané chvíli je to asi mé maximum. Odborná předpověď ale slibuje, že o víkendu zase uvidíme aspoň na chvíli slunce, tak snad. Doufám...

Hezký podzimní víkend!

3 komentáře:

  1. Krása... představila jsem si Vojtíka venku na slunci se zářivě barevným zadečkem :) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou super! Žel toto je kousek oblečení, který ten náš pacholek zatím vůbec nepotřebuje... :-(

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.