středa 8. října 2014

Balonové šatičky

Poněkud neuváženě jsem si přihlásila do soutěžky naší šicí diskuse o titul "pajcka roku". Neuváženě proto, že mě vlastně kopírování cizích děl nebaví. Takže výběr vhodné předlohy byl pomalu nejtěžší úkol. I když...

Nakonec jsem těsně před uzávěrkou soutěže (když už jsem byla rozhodnutá vzdát to bez boje) při hledání kombinézy na mimibazaru narazila na pěkné balonové šatičky a protože šatů není nikdy dost, rozhodla jsem se pro ně. Aplikaci jsem ale udělala jinou, kopii obrázku z jednoho leporela, co máme doma. Takže výsledek je pajc - kompilát.





šatičky z mimibazaru

a obrázek z knížky jako předloha pro aplikaci

a tady je moje aplikace






šaty mají podšívku z tmavě růžového pružného popelínu, svrchní látka je moje oblíbená tmavě modrá odlehčená elastická riflovina

a ještě detail aplikace

Moje elegantní modelka :)




S aplikací jsem si fakt vyhrála - celý večer jsem našívala na stroji a další jsem ručně dodělávala detaily - oči, vločky, sníh, stromy... Ruční vyšívání není moje silná stránka, takže výsledek je hodně amatérský. Naštěstí se to v těch záhybech ve výsledku trochu schová. Zpětně si říkám, že by bývalo bylo lepší koupit si barvičky a ty drobnosti prostě namalovat. Příště... :)
Střih jsem vymýšlela podle fotky, ale není to nic složitého.
V soutěži jsem nakonec skončila někde uprostřed startovního pole, což bylo trochu zklamání (jsem děsně soutěživá :D), ale šatičky se mi líbí a Týnce tak sluší, že mě to nemrzí ani trochu :)

13 komentářů:

  1. Bomba! Ta aplikace! Obrázek jako takový neoblibuji, ale to provedení je prostě výborné! Klobouk dolů. Nechápu jen ten prostředek startovního pole :) Jak asi vypadá dílo výherce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První místo bylo naprosto zasloužené. Vyhrála precizně udělaná aplikace spojená s vtípkem z historie diskuse, kdy se právě ta aplikace stala součástí kopírovací aféry. Hlasování bylo subjektivní a já jsem si to pokazila trochu sama tím, že jsem dokončovala a fotila pozdě v noci, fotky byly mizerné a vůbec to nevyniklo. A i výsledná koláž byla trochu matoucí. Ale to neva, je to hra :) Pro mě to teda byla rozhodně jedna z největších výzev zatím

      Vymazat
  2. Úžasné!!! Krása. Že vraj vyšívanie nie je silná stránka. :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se naučila fotit tak, aby ty největší chyby zůstaly skryté ;)

      Vymazat
  3. Jsou nádherné. Jitu, já jsem vaší akci na MK sledovala a kdo chtěl, ten viděl, jak dokonalá a pracná tvá aplikace je a jak moc je podobná originálu. Přiznám se, že jsem výsledky byla taky zklamaná, ale vy se tam znáte, tak nevím. Já jsem to tedy nepochopila. Ale jinak jste všechny šikovné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to fakt nijak zle neberu :) Nechci, aby to tady vyznělo jako fňukání, to fakt ne!! Byla to sranda, všechny příspěvky byly super a některé počiny byly naprosto parádní.

      Vymazat
  4. Taky smekám! Na tmavém podkladu jsou medvídci snad lepší než originále :) Neumím si představit tu práci, výsledek je opravdu úžasný.

    OdpovědětVymazat
  5. Jitu, šatičky se ti moc povedly a aplikace je úžasná. A parádně fotit už taky umíš. Jak píšeš--chyby nejsou vidět! :-) Hodnocení bylo těžký, sama bych tu soutěž hodnotit nechtěla ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Neuvěřitelný. Já včera šila moji první plikaci a fakt smekám.

    OdpovědětVymazat
  7. téééda, před tou aplikací smekám, je to neuvěřitelně věrné předloze!!

    OdpovědětVymazat
  8. Musím to napsat i sem, obdivuhodná práce! A ty šatičky pak fakt schovej pro vnoučata:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný, jako cokoli, co ti vyleze z pod stroje :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherný! A tu knížku máme doma taky :-). Je to fakt parádní, já bych na to trpělivost neměla. (A kdy že budou Týnce malé? :-D)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.