čtvrtek 4. září 2014

Softka s autíčky

Je tu září, nastal podzim a Vojta začal chodit do lesní školky. Je nadšený, těší se do lesa a já na hromady zabahněného oblečení :D Loňská ještěrková softka je v plném provozu, ale je třeba rozšířit garderobu  něco nepromokavého do teplejšího počasí.



Jako první jsem ušila dvoje inverzní kalhoty - limetkové s tyrkysovými detaily a tyrkysové s limetkovými.









Bundu jsem udělala úplně jednoduchou, bez jakýchkoli vychytávek. Jen zip je umístěný asymetricky, aby nebyla tak úplně tuctová. Barevně jsem ji chtěla udělat tak, aby ladila k oběma barvám kalhot, takže je taková kanárková :) 






Na zádech je autíček o něco víc :)




Kalhoty jsou trošku delší, takže je ze začátku bude Vojta moci nosit podhrnuté. Bunda je taky zatím trochu větší, ale nosit už se dá :) Jarní soft je podšitý úpletem, jde vzít i jen přes tričko, takže do jara určitě vydrží. Není tak teplý jako klasický soft s fleecem, má horší parametry prodyšnosti, ale je poměrně slušně nepromokavý, běžný déšť nebo sezení v trávě v pohodě zvládne.

Střih: kalhoty - vlastní, bunda - upravený Zorian z Farbenmixu

20 komentářů:

  1. Naprosto suprová souprava! Myslím, že hezčí jsem neviděla. Do lesní školky je jí škoda:-) Ale kdyby měly věci ležet nenošené ve skříni, byly by nanic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvalu!!
      Na jednu stranu je mi to taky skoro škoda do lesa do bláta. Ale zas se mi líbí, když jsou děti v barevném. Tmavomodré a černé si ještě kluci v životě užijí až až :)

      Vymazat
  2. Krááása! :) Děláš vážně nádherné věci! kristýna

    OdpovědětVymazat
  3. Vy jste neuvěřitelná. Já chci taky. Obdivuju kolik toho zvládnete - mám stejně staré děti. Prý úplně obyčejná bunda...hezčí jsem neviděla. Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc toho není. Zse nedělám jiné věci, ale o tom tady nepíšu :D
      Bundička je ve srovnání s tou ještěrkovou vážně taková jednoduchoučká. Ale je líbivější :)

      Vymazat
  4. Moc hezké, jsi neskutečně šikovná!

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš, krása. A jak vždycky píšu - máš ohromný smysl pro detail. Souprava je nádherná, Vojta je fešák

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné. Prý bunda bez složitostí a vychytávek, ale myslím, že je dokonalá ;)

    OdpovědětVymazat
  7. krasna, krasne propracovana. Smekam! tytyty

    OdpovědětVymazat
  8. Já se picnu, ta bunda je naprosto dokonalá, líbí se mi šíleně. Mohu se ještě zeptat, do jaké školky Vojta chodí? Za dva roky to budu muset taky řešit a trojčím už teď :) Líbí se mi ta v Toulcově dvoře, ale je moc drahá a pak vím už jen o nějakých za Prahou.... uniklo mi něco? Díky. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!! Takové "picací" komentáře mám nejradši :D
      Vojta teď začal chodit do nové lesní školky v Hostivici (http://hura-ven.cz/). Zatím se rozjíždí, všechno se ladí za pochodu, ale děvčata působí příjemně a nadšeně a Vojtovi se tam líbí, ráno říká "těším do lesa" a odpoledne se vrací zabahněný, unavený a spokojený. Snad to vydrží, resp. snad to bude pokračovat i teď po dovolené. Moc toho zatím nenachodil.
      Do Hostivice to máme kousek. Vím ještě o nějaké v Prokopském údolí, vzdálenější jsem neřešila, ale bude jich určitě víc. A jestli se to nějak zásadně nezkazí legislativně, určitě budou přibývat.

      Vymazat
    2. Já moc děkuji. Tuto vůbec neznám, pročetla jsem to a líbí se mi. I cena je rozhodně lepší :) My jsme ze Strašnic, takže blízko to moc nemáme, ale eventuelně by to šlo. Také doufám, že tento druh školek bude přibývat. Poptávka rozhodně je a mě přijde toto řešení geniální! Ohledně té legislativy jsem se bavila s klukem co v jedné takové školce "učí" a ten říkal, ať se nebojím, že obejít se dá všechno :) Ještě jednou díky, mějte se krásně a těším se na další příspěvky (mimochodem, plenky stále slouží a stále jsou krásné) Alena

      Vymazat
  9. Donry den, jak jste podsila tu bundu upletem. Rada bych usila synovi bundu a podsila ji upletem. Akorat nevim, jak velky presah mam nechat nebo ten uplet udelat stejne velky, jako bunda,... Poradite prosim? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bunda není podšitá. Použila jsem softshell z rubu podlepený úpletem (vypadá jako černobílé kostičky), ale podšívku už jsem nedělala. připadalo mi to zbytečné. Bundu nikdy nenosí na holé tělo, takže kvůli pohodlí to není nutné. A záměrně jsem ji nechtěla nijak zateplovat, aby byla spíš jako větrovka a rychle schla. Kalhoty synek nosí na holé tělo a na nepohodlí si neztěžuje :-)
      Někdo podšívá úpletem kapuci z estetických důvodů. To se pak stříhá úplně stejně velký díl na vnější vrstvu i na podšívku, jsou spolu spojené v průkrčníku a v lemu kapuce.
      Asi bych stříhala obě vrstvy stejně velké, ale zkušenosti nemám. Podšitou bundu jsem nikdy nešila :-/

      Vymazat
  10. Dobrý den,
    set je nádherný. Moc se mi líbí bunda s šikmým zipem. Jak se to dělá? Stačí přední díl zkrátka střihnout šikmo? Funguje to, nebo se střih musí nějak upravit? Na jedné fotce se trochu zdá, jakoby zip byl i mírně do oblouku, ale nevím, jestli to není pouze zkreslené?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :)
      Šiju od oka, prostě si jen poznačím linii zipu na střih a šmiknu podle toho. Jediné, co je třeba dobře pohlídat, je pak vlastní všívání zipu, aby se díly neposunuly a nekrabatily se. Zip je skutečně trošku do obloučku, víc se mi to tak líbí.

      Vymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.