pondělí 24. února 2014

Krokodýlí tričko

Za pár dní budu slavit narozeniny, které letos vůbec nemám :) Můj manžel ze všech nejlepší mi k nim nadělil třetího člena mojí šicí rodinky - coverlock Janome. Zatím se jen nesměle očucháváme, mezi šitím objednávek mi vybývá prostoru na šití pro nás minimálně. O víkendu jsem si ale udělala volno od práce a pustila se do testování nové mašiny. Bude to chtít ještě hodně tréninku... :-/ A vzniklo nové tričko pro Vojtíka, tentokrát jsem nechala auta auty a vrhla se na krokodýly. A měli úspěch :)


Střih je z mého oblíbeného Ottobre 4/2010, díky rozepínání u krku se pohodlně obléká i velkohlavcům. Právě to zapínání mi ale dalo hrozně zabrat, na prošití toho příklopce jsem se musela pokorně vrátit k dvojjehle. Natolik si ještě s coverlockem netykáme. A i jinde mě trochu potrápil. Než vychytám, jak šít v místech, kde je víc vrstev látky, jak vyladit diferenciální podávání, přítlak patky a další věci, bude to ještě chvíli trvat. Ale nevzdávám se :) Lemování spodku, rukávů a výstřihu jakž takž šlo.

A tady ještě detail na to, co že to vlastně ta moje nová mašina umí. Shora jen 2 rovnoběžné švy, z  rubu tohle. A celé je to krásně pružné a nepotrhá se to ani při hrubším dětském zacházení.


Krokodýlí úplet je z Lillestoffu (úžasný, bio a nechutně drahý, takže jsem si ho vzala jen půlmetřík na dvě dětská trička), asi už bude vyprodaný. Ale další tisky z Lille jsou k dostání třeba na batani.cz, unuodesign.cz nebo latkychameleon.cz. Jednobarevky dostanete na batani.cz. Všechno je to bavlna s elastanem, na dětské oblečení ideální. Krásně drží tvar, nevyplandává se a je pohodlná na nošení.

Přeju vám krásné skoro jarní dny :)

3 komentáře:

  1. Blahopřeju k superdárku a přeju i všechno nejlepší k narozeninám, co nebudou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pořád se dívám na ty Tvoje fotky, jak to máš vše krásně zaostřený a barvy parádní a detaily chytnutý (viz CL šev na rubu), já mám zrcadlovku canon eos 550D a nejak to tak neumím vyfotit, asi budu potřebovat nejakej kurz :-/

      Vymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.