čtvrtek 10. října 2013

Body s volánky

Poslední šicí výtvor z předporodního období bylo recy bodynko s volánky na zadečku a aplikací. Cjhtěla jsem něco hezkého, holčičího a letního na první fotky naší princezny. Vojta se narodil veliký, takže pro Valentýnku jsem šila všechno rovnou ve velikosti 62 a větší. Narodila s eale úplně průměrná, takže do bodyčka dorostla až teď. Léto je dávno fuč, tak ho nosí přes punčocháče nebo leginky.


Jako základ jsem vzala obyčejné bílé body, kterých jsem měla po Vojtovi dost. Na zadeček jsem našila 3 volánky nad sebe a na hrudníček prskla srdíčkovou aplikaci. Jakub se sice ošíval, jestli jsou ty obrázky fakt nevyhnutelné a jestli je opravdu třeba, aby malá měla všechno růžové. No, je to nevyhnutelné :)



Použila jsem lehké Hilco plátýnko kupované na sijemdetem.cz. Je to úžasná něžná látka jako stvořená pro malé holčičky. Už z ní vidím šatičky na léto "na lepší".
Látku jsem před aplikováním podžehlila Vliesofixem a body pro jistotu odtrhávacím vlizelinem. Ale látka je hodně tahavá, takže se stejně trochu vytahala při odtrhávání. Po vyprání je to už v pohodě. zadeček jsem npřed našíváním volánků nepodžehlovala, ale bylo by to lepší.

Strakaté větší srdíčko je obšité klasickým cik-cakem, na malá růžová jsem použila steh, který vypadá jako hřebínek. Na obrázku je vpravo od středu prostřední řady. Na aplikace je super, vypadá skoro jako ruční steh. Je akorát třeba poladit délku a šířku stehu, aby to bylo tak akorát (což se mi ne vždycky daří). Aplikace ráda obšívám dvojitou nití, líbí se mi, jak steh hezky vynikne.
Do sady jsem udělala ještě kytičku. Z rubu má našitý špendlík, takže ji můžu libovolně přesouvat - na čepičku, čelenku, kabátek... :) Návod jsem našla u Rukodělky.


A tady ještě jedny bleskové rostoucí leginky z elastického jednolíce.


A na závěr ještě několik fotek na modelce. Už je to jasné, má talent :)




12 komentářů:

  1. hmmm, ta je sladká, těma kytičkama se musím inspirovat... a vůbec těmi holčičími věcmi. Já Myšičku mám pořád v tepláčcích. Nějak šatičkám nemůžu přijít na chuť, když už je chladno. V létě jsme je nesundali...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to doháním teď. Léto jsme nějak nezastihli, od konce srpna je podzim :-/ Ale tu růžovou si fakt užívám a vůbec to strojení. S Vojtíkem jsem to moc neřešila, hlavně ať mu není zima.

      Vymazat
  2. Ahoj Jitu, je to krása ošívat holky. Taky jsi to užívám.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se líbí ta srdíčka a marně zkoumám, jestli jsou přišívaná v ruce, nebo na stroji?

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi šikula, nechápu, jak všechno stíháš :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké:-) Já se tak těšila na šatečky a nakonec je ta moje malinká ještě ani neměla na sobě, na doma jí je dávat nebudu, do kombinézky jsou nepraktické... musím si počkat na jaro.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.