středa 11. ledna 2017

Tričko s hrochem

Naši tchánovci si letos přáli k Vánocům jen finanční příspěvek na křeslo. Aby jim nebylo líto, že pod stromečkem nenajdou nic než obálku, rozhodla jsem se jim s dětmi něco vyrobit. nechala jsem dětem poměrně dost volnosti, tak z toho vyšly dárky z kategorie "pro silné osobnosti" :D

Tchán je milovník hrochů, takže tady byla volba vícemémě jasná, bude to tričko s hrochem. Moje představa byla, že nakreslím hrocha gelovkou a děti ho vymalují štětcem a zředěnými barvami na textil. Bude to vkusné tričko na doma :) První část plánu vyšla, druhá vzala za své, když Vojta zahlédl v krabici s barvami fixy na textil. Ovšem třetí část plánu je splněna, nikam jinam než na doma se tričko vzít nedá :D Naštěstí děda je silná osobnost a s osobitým uměním nemá nejmenší problém. Druhý den měl tričko na sobě na rodinné oslavě a děti byly hrdé a šťastné.











Hrocha jsem kreslila gelovkou na textil. Postup byl jednoduchý - vytiskla jsem obrázek, položila pod látku, načrtla základní obrys a pak už kreslila podle předlohy. Děti malovaly fixami na textil, tuším z Lidlu. Zažehlovala jsem přes pečící papír na 3 tečky.

10 komentářů:

  1. Tak ten je parádní. Takový graffiti hroch :-)). Myslím, že náš děda by byl schopný to nosit i ven :-D. A díky za inspiraci, můj děda (tedy dětí praděda) má hrochy taky rád, tak mám tip, co k narozeninám :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Boží... Hroch jak od nějakého slavného návrháře. My jsme babičkám k vánocům malovali chňapky a utěrky - používali jsme razítka a taky jsem děti nechala, ať si to udělají jak chtějí, jen jsem zakázala malovat přímo štětcem, protože to by to pak bylo celé černé :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak znám naše babičky, tak ty by si chňapky spíš vystavily, aby zůstaly čisté. Tchán se s tím nepáře, potřebou hýčkat a chránit výrobky dětí netrpí, a tričko fakt nosí :)

      Vymazat
  3. Ten hroch je parádní! A děti to zvládly skvěle, všechny barvy jsou uvnitř a žádná mimo, to tedy smekám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažili se oba, soustředění byl úplně hmatatelné. Brali to děsně vážně :)

      Vymazat
  4. Je krasnej, ten by se libil i mne! ;-) Pekne dny, Iveta

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.