čtvrtek 24. března 2016

Tunika s houbami

Je tu jaro (snad, konečně), blogy se hemží velikonočními tématy, jarními květinami, případně DIY barefoot balerínkami... A u mě to spí, já jsem pořád v módu "hlavně to nějak přežít". Ale mám spoustu nápadů na šití i na články, spoustu nenafoceného materiálu, asi sedmery (moje i dětské) barefootky k recenzování... jen ty síly chybí. Snad už to bude, konečně :)

Jeden z mála šicích výtvorů pro mě za dlouhou dobu je tunika podle střihu z knížky Rosy P. Šila jsem si ji už někdy kolem Nového roku,kdy na mě těhotenství ještě nebylo znát. Seděla docela hezky. Nosím ji stále, i když rozměry začínám připomínat menší kredenc, a sedí pořád docela hezky. Další kousek už ale bude chtít rozšířit přední díl a nařasit pod prsy. No a ta látka... to byla láska na první kliknutí :) Barva je ve skutečnosti pěknější, ale fotit petrolejovou v umělém osvětlení je ještě horší než fotit petrolejovou kdekoli jinde :)

Foceno za pochodu mezi traktory před měsícem v Národním zemědělském muzeu, břicho je od té doby asi tak dvojnásobné :)

   




   


Šití je jednoduché. Střih je podle mého lepší pro mírně ženštější tvary. Prostě chce to "mít si do ní co dát". Živůtek má pod prsy záševky a pro méně vnadné ženy je del mého lepší střih bez nich.
Do švu pod živůtkem jsem všila tenkou silikonovou gumičku, aby tunika hezky držela tvar.
Velikost střihu dle mého sedí, upravovat jsem nemusela.

Střih: tunika z knihy od Rosy P. - Ein schnitt vier styles
Materiál: PaaPii Design - Moss Path

5 komentářů:

  1. Tunika je krásná! A moc Ti to sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tunika se mi moc líbí. Můžete, prosím, prozradit, kde se dá sehnat kniha Rosy P.? Už se po ní pídím docela dlouho a nechce se mi to kupovat z Německa. Děkuju. Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Modus hlavně to přežít je mi tak důvěrně známý! ;) Tak přeju, ať to dobře utíká. A látka fakt krásná, sluší!

    OdpovědětVymazat
  4. Ale hlavně bych řekla, že vám to s pupíkem sluší ještě o hodně více než jindy! Úplně záříte. A tunika sluší, ale já mám dojem, že na vás vypadá hezky snad všechno.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ti sluší, ta látka je prostě krásná. Já měla u tohoto střihu ze záševků na vrchním díle trošku strach, protože do něj moc co dát nemám, udělala jsem si je o nějaký ten milimetr menší a kupodivu krásně sedí, spíš bych řekla, že zdůrazní aspoň to málo, co v něm je:-) Drž se, tvoje rodina je důležitější jak blog:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.