čtvrtek 5. března 2015

Chundelatý kabátek

Chundelatý kabátek z lamy pro Týnku. Ušitý v létě, nošený celou zimu, focený několikrát (a nikdy k mé spokojenosti, ale na další přefocování už nemám nervy), vložený téměř na jaře... Blesk je můj pomalejší brácha 8-)










Fotky jsem se pokoušela udělat tolikrát a vždycky bez použitelného výsledku, že když mi dnes ráno Týnka spadla do bláta, už mě to ani nerozhodilo. Prostě tomuhle kabátku pěkné fotky asi nejsou souzené :-/ 

Šito podle Ottobre 4/2010. Střih fajn, ale příliš od krku. Lama je úžasná, nesete dítě do schodů a máte pocit, že si nesete domů obřího plyšáka :)
Kabátek je vypodšívkovaný stejným úpletem, jako je na kapsičkách. A knoflíky jsou ve skutečnosti rovně :)






A do sady háčkovaný baret z merina od Decidy. Moc jí sluší, ale madam ho nechce nosit a tahá do zblbnutí tu hnusnou růžovou ušanku. Bývala krásná, ale dřív, než jsem ji vyfotila, stačila jsem ji zničit v pračce. Jaksi jsem pozapomněla, že vlna byla kupovaná na vlňáčky a nemá superwash úpravu :-/  
Tak vyhlížím jaro, až budeme moct vytáhnout jarní čepičky. A vymýšlím, jaké modely by se hodily k jarním outfitům. Evidentně se na té mateřské nudím :-D a baret asi čeká rozpárání a přepletení na něco jiného. Příští podzim už bude malý.




5 komentářů:

  1. To jsou tak hezké fotky, špinavá kolena tomu dávají šmrnc! :) Moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. krásný kabátek a krásné fotky! blesk je vtipný komentář :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný kabátek! Mám dojem, že baret není malým holčičkám moc pohodlný, sama jsem ho nesnášela, sestra ho také odmítala nosit a dcerka teď také, buď jí sjíždí do čela nebo na stranu, ale ona je akční, potřebuje se furt hýbat, někam lozit, šmrdlat hlavou a baret prostě nedrží na svém místě:-)

    OdpovědětVymazat
  4. jeej tak ten je fakt parádní!!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.