úterý 22. července 2014

Šicí sukně :)

Na podzim jsem si koupila U Melluzinky úžasnou šicí látku na sukni. Když jsem ji v e-shopu viděla, bylo jasno, že z ní prostě musím mít balonovku, i kdybych v ní chodila jen doma. Někdy v květnu jsem ji ušila, na blog putuje ale až teď. Soutěžila jsem s ní totiž v tipovací soutěži naší šicí diskuse na MK. A mátla jsem prý dobře, autoru uhodl málokdo :)

 


Sukýnka je v pase do nápletu s gumou, takže je krásně pohodlná a vydrží i pár kil navíc, až to jednou bude zase potřeba :)






5 komentářů:

  1. Super nápad....přesně tuhle látečku mám doma kousek a vymýšlím co z ní...sukně by mě tedy nikdy nenapadla.Vypadá úžasně...já z ní asi spíchnu něco do plánovaného šicího koutku:-)))krásné letní dny a ať se dobře nosí....balonovku zkusím zatím malinkou pro svou dcerku....já moc na sukně nejsem:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Také se mi moc líbí! :-) Dotaz..... vzor látky je i z rubu, nebo je látkou šetřeno a v rubu je látka třeba 10cm nad spodním krajem nahrazena nějakou obyčejnější, aby té designovky nebyla taková spotřeba. Zajímalo by mne, zda by to nedělalo neplechu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do rubu se dá dát skoro cokoli. Já tam mám elastický popelín, ale dá se
      použít v podstatě jakékoli plátno, podšívkovina, na dětské dávám i úplet. Neplechy to nedělá

      Vymazat
  3. Jitu, ta sukýnka mě zaujala už v té tipovačce. Prozradíš prosím, podle čeho jsi ji šila, nebo aspoň jakou jsi měla spotřebu? Mám teď v merku jedno nádherné plátno, ale nevím, kolik bych ho potřebovala na podobnou balónovku... díky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spotřeba byla cca metr designovky (2x plná šíře 110 x délka sukně + cca 10cm přesah na podhrnutí), asi půlmetr látky na podšívku (dala jsem elastický popelín) a cca 30cm úpletu na náplet do pasu

      Vymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.