úterý 27. května 2014

Rychlotričko pro mě

Nejlepší recept na šicí KOPR je ušít si něco pro radost, prostě jen tak, že se mi chce. Nejlepší obrana je útok. Vzala jsem proto v pátek večer útokem úžasný tyrkysový úplet Bloomy Dream z Lillestoffu, co jsem si před nějakou dobou koupila za odměnu. A vytvořila jsem úplně obyčejné rychlotriko. 

Jako základ střihu mi posloužilojiné tričko, které ráda nosím. Prodlužovala jsem, jinak vytvarovala výstřih, vypustila klasické rukávy a vzniklo tohle rychlotričko. A nebýt toho, že mi nedošlo, že každý materiál jinak pruží, bylo by to úplně dokonalé. Původní tričko je totiž z jemně žebrovaného 100% bavlněného úpletu, nepruží, ale na těle dost povolí. Úplety z Lille jsou s elastanem, pružné, ale poměrně pevné. Ve výsledku bych snesla tričko o číslo větší. Se střihem jsem ale naprosto spokojená, hezky sedí, dobře vypadá (aspoň mně se líbí) a hlavně je to fakt rychlovka.


V sobotu jsme byli na výletě u přátel na venkově, fotka "z akce" je z mobilu při čekání na mléko u místního farmáře :) 


5 komentářů:

  1. V jednoduchosti je krása! Moc pěkné rychlotričko. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné,slušivé.Bohužel mám jen obnitku s ořezem,takže si o tričkách a nechvávám jen zdát a zůstávám zatím u bavlny:-)I když u prvního syna jsem šila z biobavlny bodyčka...ale s tím co vychází u Vás ze šicího stroje se to nedá zdaleka srovnávat.Úžasně propracované přesné oku ladící kombinace barviček, vzorů....zase ráda nakouknu.Lucka

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu triko je nádherný a moc ti sluší. Je super, když se takhle může odměnit za ty spousty plínek!

    OdpovědětVymazat
  4. Velmi pěkné triko a sluší Ti!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.