neděle 12. ledna 2014

Můj šicí koutek

Letos jsem si udělala před Vánoci radost a zrealizovala vylepšení svého šicího koutku. Konečně mám poličky a lampu, takže si uvidím pod ruce :) Lampa je na otočném kloubu, může osvětlovat můj stolík nebo jídelní stůl, který stojí hned vedle. Jsem nadšená. Strašně moc jsem si ji dlouho přála, koupili jsme ji při Dnech Marianne a teď před Vánoci mi ji končeně jeden šikovný pán namontoval i s poličkami a dalšími drobnostmi.
Později budou na poličkách zelené květináče, které barevně ladí s dekorem na závěsech. Teď máme ale v kuchyni a obýváku vánoční výzdobu a smetanové závěsy, tak proto i smetanové květníky. Mám ráda, když mi to všechno hezky ladí. Ale plakát je v zelené, ten už zůstane :)



A v rámci vylepšování jsem ještě vyrobila nástěnku/ výstavku. Vojtík začal nosit obrázky ze školky, čas od času nějaké nosí synovci, už dávno bylo třeba důstojnější místo, než je lednička. Z látky na pozadí nástěnky bude ještě časem běhoun na stůl a polštářky na gauč a bude to tu zas o něco zabydlenější. Jen kdyby mi šla realizace o trošku rychleji...


Nástěnka je udělaná úplně jednoduše - koupila jsem v Ikea potřebně velký rám, vyndala jsem z něj sklo, na sololitovou desku z rámu jsem napnula látku a natáhla prádlovou gumu. Obrázky je možné zastrkat za gumičku - je dostatečně napružená, takže to drží. S výsledkem jsem spokojená, ale budeme potřebovat minimálně ještě jednu, lednice pořád vypadá jak trhací kalendář :)

5 komentářů:

  1. krásný koutek .. tiše závidím .. než já se k něčemu takovému dopracuju, budeme muset překopat ložnici a budoucí dětský pokoj .. což je meta na tento rok .. tak snad se zadaří :-) ...jinak lampa i nástěnka a vše kolem ůžasný ! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. K šicímu koutku moc blahopřeju!!! Já se snad dočkám během tohoto roku, tak rozumím tomu těšení :)

    OdpovědětVymazat
  3. hmhm, nějak podezřele uklizeno ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tssss... Takové impertinentní poznámky...
      Jedu stylem "bordel v bytě, šťastné dítě" (neb se tím utěšuju, abych nezešílela)

      Vymazat
  4. Nejvíc mě zaujal ten pořádek v šicím koutku:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.