sobota 25. ledna 2014

Merino na lyže

Konečně nám letos začíná zima :) Výhled na zimní dovolenou začíná být celkem optimistický, možná nebudeme bobovat na blátě :) Takže (jako každou zimu) zatepluju, tentokrát ovšem sebe. Začala jsem chlupatou ušankou a nákrčníkem, pokračuju úžasně hřejivým tričkem z merina.


S šicími kamarádkami jsme ve slevě společně objednaly hvězdičkové merino z Finska. Dlouho jsem odolávala, merino je neskutečně drahé (jak jste si už určitě všimli v obchodech se sportovním vybavením) a týká se to i metráže. Ale komfort při nošení se nedá srovnat s ničím, co znám. V zimě, v létě je vám tak akorát, nejste ani zapaření, ani vás nezebou mokrá záda, na rozdíl od umělých funkčních materiálů vlna nepáchne. Svoje kupované tričko a ponožky do pohorek miluju a i přes vysokou cenu (a to mám obojí z výprodejů), jsem ani na chvíli nelitovala.
Tyhle hvězdičky jsem si koupila k narozeninám, které budu mít v únoru. Zima je ale teď, tak tričko už nosím.
Nešilo se špatně, jen prošití nápletů mě potrápilo, i s kráčející patkou se šev trochu vyplandal. Po vyprání se to nejspíš ztratí a na těle to téměř není vidět, ale stejně mě to štve. Nemám ráda, když výsledek není tak profi, jak jsem si to naplánovala.
Střih je upravený podle dámského Ottobre 5/2011. Nemám ráda zimní trička ke krku, vždycky mě to akorát škrtí a škrábe. Moje lyžařské je s výstřihem a hlavně hodně dlouhé na záda, aby nikde netáhlo :)





Z hvězdiček mi ještě zbylo tak na dětské tepláčky a kukličku pro Valentýnu na příští zimu, ze smetanového víc. Tak možná ještě děti dostanou teplá trika :)

A tady ještě pozdrav z dnešní procházky - odpoledne bylo krásně slunečno, na teploměru -6°C, takže jsme vyrazili ven a merino kráááásně hřálo :) Už se těším na lyže.




12 komentářů:

  1. Dobre Ty. Ja mam triko, kalhoty i ponozky a nic jinyho tak neuveritelne dobryho a bohuzel i drahyho neznam. Kdybys prijimala objednavky, tak se hlasim na seznam. Jeste jedno uziju ci dopreju Kristynce taky luxusni kousek na dalsi zimu... Diky Lenka I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos už to určitě nedám (teda za předpokladu, že zima skončí dřív než loni). Ale ráda Tě odkážu na kamarádku, která šije z tohohle materiálu pro děti (a na přání určitě i pro dospělé - http://www.fler.cz/crawler Šije moc hezky a je s ní výborná domluva, takže ráda doporučím :)

      Vymazat
    2. Jitu, teda díky moc za reklamu x-) A ty hvězdy jsou bomba viď? 5m mi doma zmizelo ani nevím jak:-D

      Vymazat
  2. Taky nemám ráda trička ke krku, to tvoje vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké tričko. Merino je skvělé, už bych do toho mého měla taky stříhnout!

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, super, kde jste prosím sehnala látku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je z http://www.myllymuksut.com/fabrics-wool-fabrics-c-17_60.html

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné! A tento vzor jsem ani nezaregistrovala, což je asi dobře vzhledem k zásobám, co zatím mám... :-)

    Bezva, už asi blbnu, jak to tak vidím. Omlouvám se za předchozí odstranění komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hvězdy mají teprve chvíli. Já jsem chtěla fialové ježky, ale byli vyprodaní a nakonec jsem za hvězdy ráda. Aspoň všichni na sjezdovce uvidí, co jsem zač ;)

      Vymazat
  7. zdravím,
    Děkuji za typ, já šila malému taky merino soupravu a našla jsem metráž na kakadufabric, ale letos to vypadá, že snad finské merino neobjednali...
    chtěla bych se zeptat, jak proběhla objednávka z Finska? muselo se platit předem? vše bez problémů? moc děkuji, přece jenom látka je drahá, takže obava větší :-)

    Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bohužel neporadím. Je to už nějakou dobo a objednávku jsem neorganizovala já. Domluvilo se nás tehdy víc švadlenek a objednávaly jsme společně. Takže podrobnosti vůbec netuším.

      Vymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.