pátek 15. listopadu 2013

Konečně ještěrky

Podle dění na blogu to musí vypadat, že jsem snad šití pověsila na hřebík. A já přitom šiju jak drak :) Našila jsem nějaké vícevrstvé plínky, které šly hned do světa, ale hlavně jsme se konečně pustila do softshellového kompletu pro Vojtíka z ještěrkového softu. V tomhle sychravém počasí je soft naprosto bezkonkurenční. Bundička i kalhoty jsou už v provozu, ale ještě čekám na objednané reflexní nažehlovačky, takže fotky budou až později. V mezičase jsem aspoň ušila čepici, rukavičky a nákrčník z barevně ladícího fleecu.


Čepice je úplně klasická ušanka, střih najdete třeba tady. Podšitá je jen část kolem čela, uší a týla. Mám to tak raději, hlava se tak nepaří, ale uši a dutiny jsou hezky v teple. Nejvíc hrdá jsem ale na ještěrku, ta mi zabrala víc času, než ušití celého zbytku sady :) Jen nakreslit to byl mazec, pak vystříhnout... Našití už bylo snadné. Pomůže přilepit si aplikaci obyč lepidlem v tyčince a našívám řidším cikcakem. Fleece se nepáře, takže to bohatě stačí.


Na nákrčník jsem tentokrát použila jiný střih než obvykle. Chtěla jsem, aby byl krk v teple i hezky zezadu. Střih jsem si dělala sama od oka. Rukavičky jsem taky potila sama podle různých návodů na internetu.

Nakonec ještě fotka mojí ještěrky ve srovnání s originálem.

4 komentáře:

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.