pátek 13. září 2013

Plínka opravdu od narození po nočník :)

O jednovelikostních kalhotkových plínkách se říká, že jsou od narození po nočník - tedy rostou spolu s dítětem a vy ušetříte, protože nemusíte kupovat víc velikostí. Pravda ale je, že ne všechny jsou opravdu od narození a opravdu až po nočník.
Aktualizace 21.3.2014


Svoje kapsovky jsem v tomhle směru už otestovala. Valentýnka v jedné z nich jela z porodnice a plínka seděla hezky. Musím tedy kriticky uznat, že první dny netěsnila úplně dokonale kolem stehýnek. Přeci jen jsme jeli domů s váhou kolem 3,3kg. Teď už jsou ale perfektní. První týdny jsem je používala hlavně jako svrchňáčky přes novosklad z mých poděděných a notně vysrážených socialistických čtverců (spodní fotka).


Tady pro srovnání je kapsovka na sedmiměsíční a téměř osmikilové slečně. Nosí ji s vícevrstvou plenkou S a zatím ještě zkrácenou.




Fotku na dvouleťákovi nemám, protože ten je už prý moc velký na to, aby se nechal v plínce vyfotit. Ale i ve 2 a čtvrt je obleče, když je třeba pojistka na ven.

Před jsem se rozhodla otestovat i své kalhotkové plínky. Upřímně jsem nečekala, že by mohly sedět. O to víc mě potěšilo, že nejen, že to jde, ale že to jde dokonce výborně. Sed je úplně zkrácený, vzniklý ohyb to chce hezky urovnat, aby nedělal bouli (já jsem ho složila pod suchý zip). I kolem nožiček krásně těsní.
Pro srovnání jsem vyfotila stejnou plínku jen v jiné barvě na Vojtíkovi, který už pilně trénuje na nočník. Plínky ale nosí stále a obávám se, že ještě chvíli bude.






Třítýdenní Valentýnka má na fotce cca 3,8kg a Vojta má v roce a tři čtvrtě 12,5kg. Ve své věkové kategorii jsou průměrní co do délky i váhy.

Pro srovnání ještě jediná nová plínka, kterou jsem zatím pro Týnku ušila. Takhle sedí v 7 měsících a necelých 8kg.




Tímto tedy rezignuju na původní plány vytvořit střih na kalhotkovou plínku XS/S (cca 3-8kg). Evidentně to není potřeba. Pokud miminku je plínka ještě velká, je podle mě stejně lepší novosklad. S ním jsme zvládli první dva týdny a teď už nosí Vali kalhotkové.

1 komentář:

  1. Obdivuju, kolik šití ještě zvládáš!
    Ono to chce si se všema těma plenkama při nasazování trochu pohrát. Taky teď testuju nejideálnější systém, zjišťuju, že holky prostě čurají trochu jinak jak kluci, ale vše vychází z mých dřívějších zásob. Na šití nových jsem se ještě stále nedostala...

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.