pátek 9. srpna 2013

Letní klukovské kloboučky

Plenkové zakázky jsou dokončené, naprostá většina balíčků už doputovala k zákazníkům a já jsem se konečně po dlouhé dlouhé době dostala k šicím restům. Vojtík už nutně potřeboval nové klobouky. Má zvláštní talent ztratit klobouk z jedoucího kočárku :) Prostě ho v nestřežené chvíli vyhodí a já si ničeho nevšimnu. Od jara už takhle zmizely 3 :-( Ale stínění hlavy a očí je nutné a kloboučků u nás nikdy není dost. Řekla jsem si, že zkusím ušít veselé kloboučky, které se mu budou líbit, a třeba je přestane zahazovat. Uvidíme. Zatím to funguje :)
Do sady ke kloboučkům jsem rovnou vyšvihla i dvoje kraťásky, protože těch taky nikdy není dost.
Fotky tentokrát nejsou nic moc, jen z procházek focené mobilem, protože tahat v tomhle vedru krom běžné zátěže ještě foťák, to už je nad moje síly. Tak třeba někdy příště :)







A dvě z domova aspoň pro představu o těch krásných látkách :)
Střih na kraťasy je můj vlastní, kloboučky jsem šila podle tohohle. bylo třeba trochu si střih upravit, protože originál počítá s 0,5 inchovými přídavky na švy a já mám při šití na overlocku jen 7mm.




Poprvé jsem použila velikostní štítky, takže teď už tatínek nebude nikdy nadávat, že nemůže najít při oblékán předek a zadek :) A konečně i náš Vojtík má něco "by Jitu".


3 komentáře:

  1. fešák, toho musíme seznámit s naší Zůzou ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. krása. Tak kloboučky jsou něco, co opravdu nezvládám ušít. Pokusy asi o tři různé střihy a typy dopadly katastrofálně, tak už ti ani nezkouším a koupím kšiltovku....

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.