úterý 20. srpna 2013

Kojící polštář/ hnízdečko do postýlky

Když jsme se před 7 lety brali, dostali jsme svatebním darem deky a polštáře nepříliš vysoké kvality. Po čase jsme si pořídili nové, deky jsme posunuli do kategorie "pro hosty/ vycpávka poštáře na gauč" a polštáře (příliš slehlé, než aby se na nich dalo spát) jsem vrazili do skříně. A teď na ně konečně došlo :)

Miminko se narodí během pár dní a i když venkovní teploty se už umoudřily, na žádné zachumlání to rozhodně není. Vymyslela jsem si proto, že vyrobím do postýlky hnízdečko, aby byla útulná a měkká i bez zachumlání. A půjde použít i jako klasický kojící polštář. Na Vojtu jsem ho neměla, tak jsem zvědavá, jestli mi tenhle všeobecně vychvalovaný vynález bude k něčemu dobrý, nebo bude na stálo v postýlce.

Oba polštáře jsem rozpárala, vykuchala obsah a ze sypků ušila nový ve tvaru U. Na obrázku polštář vypadá jako podkova, ale to zahnutí vznikne až vycpáním. Veškerou výplň z notně slehlého dutého vlákna jsem rozcupovala, aby byla zase nadýchaná, a polštář naplnila. Otvor jsem zašívala ručně, nešlo mi to nacpat pod patku stroje tak, abych nezničila stroj, svoje záda nebo polštář (spíš to vypadalo, že zničím všechno současně...).

Potah jsem ušila z beruškového úpletu. V záchvatu nakupování jsem ho vzala trochu víc než obvykle, tak nemusím šetřit. Potah z úpletu je moc příjemný. Je to 100% bavlněný oboulíc, dostatečně vysoká gramáž, takže hezky drží tvar a netahá se do všech směrů.

A tady výsledek :)


A že jsem těch berušek koupila opravdu dost, udělala jsem ještě do sady přebalovací podložku a několik ubrousků DeLuxe ze zbytků bambusového froté. Jsou větší než moje obvyklé, cca 15 x 22 cm a mám v plánu je používat "na lepší" - na pusinku k doktorce, na ven a návštěvy a tak. Prostě všude, kde bude vidět, jak jsou krásné :) Podložka je moje tradiční a osvědčená - cca 50 x 70 cm, kombinace potištěného úpletu a jednostranného froté s PUL zátěrem. Díky tomu je oboustranná, z jedné strany savější, z druhé na parádu. A krásně skladná do tašky. Ideální na cestování, návštěvy, po doktorech...


3 komentáře:

  1. Krásně připravený pelíšek.
    Já kojící polštář nejvíc užila jako těhotná na podložení nohy při spaní na boku:-) Na kojení je taky fajn, ale jen občas, třeba když je potřeba změnit polohu při trhlinkách na bradavce... Pravidelně ho ale nepoužívám.

    Pokud bys měla beruškového úpletu stále hodně, ráda bych odkoupila, projela jsem adresy, které jsi mi minule doporučila a zrovna teď nic hezkého v nabídce není.

    OdpovědětVymazat
  2. Berušky jsou úchvatné a nadělají parádu:-)))Kojící polštář jsem podědila už u Vojtíka a jak píše Zuzana použila ho nejvíce jako těhotná.U Anežky na něj také nedošlo.ALe je super jako polohovací zábrana na dítko.Ale kdo ví třeba vy ho upotřebíte k účelu kojení:-)))Hodně štěstí a moc ráda nakouknu.Krásná inspirace a hlavně obdiv umět i něcomálo prodat.Já si tak šiju do šuplíku a spíše dárky nemám talent na prodej:-))ale moc fandím ať zbývá stále dostatek času an tak krásné věci,které vám padají z pod šicího stroje:-)))padají myslím v dobrém:-)))hezký zbytek léta a těšení se na miminko.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.