čtvrtek 15. listopadu 2012

Vytuněný nákrčník

Před pár lety jsem si v Tchibu koupila fleecový nákrčník s tím, že tak praktickou a užitečnou věc nutně potřebuju. Měla jsem ho na sobě jen párkrát. Raději nosím šály. Teď na podzim jsem ho znovu vytáhla z krabice, protože šála není úplně ideální doplněk při nošení dítěte v nosítku nebo šátku. Při nošení Vojtíka se oblékám celkem na lehko,  ale potřebuju mít zateplený krk a dekolt. Nicméně tchibácký nákrčník dekolt nekryje ani v nejmenším. Tak jsem se pokusila o menší tuning. A povedlo se :) Nákrčník teď krásně kryje dekolt i šíji. Paráda :)


před



po zásahu

a takhle nákrčník sedí na krku :)

Při šití mě ale zradila geometrie. Empiricky jsem si ověřila, že při šití tunelu nemůžete jednoduše rozpárat šev, zastřihnout, sešít šev po rubu, obrátit a prošít po líci. Musela jsem tedy rozpárat i druhý šev (který byl přitom naprosto funkční a nebylo nutné ho upravovat), nákrčník protočit a šev znovu sešít plochým stehem. To je tak, když někdo rychleji šije než přemýšlí...


4 komentáře:

  1. Tak tahle úprava se ti fakt povedla! Můžeš nápad prodat Tchibu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer, nákrčník je krásný!! Dal by se u Vás koupit takový? :) Marjanka (mjisovam@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moc děkuju :) Obecně vzato určitě ano, ale teď vůbec nestíhám, takže reálně bohužel ne :-( Ale zařadit do produkce bych ho mohla, to je fakt :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.