středa 16. srpna 2017

Zavinovačka a taška na kočárek pro panenky

Ráda dávám šité dárky a vždycky mě potěší, když si někdo přeje něco ušít jako dárek pro svoje dítě. Naposledy to byla taška na kočárek a zavinovačka pro panenku pro moji neteřinku. Byl to dárek ke druhým narozeninám a kočárek s panenkou byl hlavní dárek od celé velké rodiny. To je výhoda, když máte tolik tet :)

Kočárek je bílo světle zelený s tmavě šedými plastovými částmi a sestra má ráda spíš jednodušší styl, žádné kudrlinky, zvířátka a podobné "dětské" zdobení. Tak jsem mohla zůstat věrná svému vkusu a kombinovat bílou,šedou a černou, tentokrát právě se světle zelenou, aby se to všechno hezky barevně propojilo.




Na tašku jsem zvolila úplně jednoduchý střih se zapínáním na patentky, aby ji i maličká holčička snadno zvládla otevřít a zavřít. Je z černého softshellu, který se snadno udržuje a nepouští barvu. Tašku bude možné prát klidně na 60, aniž by hrozilo, že se zapere. Navíc se snadno otře hadrem. To by mohlo být praktické :)
Uvnitř je podšívka z bavlněného plátna s jemným světle zeleným puntíčkem a oboustranně zažehlovací silnější výztuha. Taška hezky drží tvar. Patentky na popruhu. A jednoduchá aplikace. A knoflíček :)





U peřinky jsem udělala chybu v odhadu. nějak jsem si neucvědomila, jak malá je holčička a její panenka a ušila zavinovačku v klasické velikosti na miminko, tedy 80x80. Do kočárku se nevejde a panence je obří. Zato živá sestřička si ji užívá :) A mně čeká šití znovu, tentokrát ve velikosti opravdu pro panenky...













A teď honem do šití pro moji vlastní holčičku, která už má kočárek dva roky a tašky a peřinky se pořád ještě nedočkala. Kovářova kobyla...



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.