Stránky

středa 24. května 2017

Jak dlouho vydrží látkové plenky?

Dost často dostávám otázku, jak dlouho vydrží látkové plenky, než se dostanou do stavu, kdy už se nehodí ani na to, k čemu jsou určené :) Vyplatí se vůbec ta investice? Jsou na půl roku? Na rok? Na kolik dětí?

Tak tady jsou moje zkušenosti a budu moc ráda, když se podělíte o ty vaše :)



pondělí 22. května 2017

Softshellová kombinéza s ještěrkami

Další ještěrkový soft - kombinéza pro Edíka.

Kdysi dávno jsem šila softovou kombinézu pro Vojtu (TADY), byl mu tehdy rok, ještě nechodil, ale sedět v kočárku už moc nechtěl. Byla zima, mokro... Pražské zimy nebývají mrazivé, spíš mokré a blátivé, takže ve vhodném oblečení můžete klidně vypustit batole na zem. Kombinéza byla v prodloužené vel. 92. Odnosilo ji několik dalších dětí a teď ji nosí moje dvouletá neteř. Edovi by byla ještě veliká. Tak jsem se pustila do druhé, o fous menší. Velikost 80 je mu akorát, do podzimu nevydrží. Podceňovat děti se nevyplácí :)

Kombinéza je v permanenci už několik měsíců a mám ji moc ráda. Doplňuju ji softovými vysokými capáčky a z kraje jara i rukavičkami (TADY).

pátek 12. května 2017

Tričko s Vespami

Velikonoce jsou dávno minulostí a já se konečně dostávám ke zpracování fotek. Vojta dostal nové tričko, "aby ho nepokakal beránek". Už před delší dobou si vybral ze syslírny látku s Vespami. Radost byla veliká :)

Fotky jsou z plzeňské Techmánie, kam jsme se vydali na oslavu Vojtova svátku koncem dubna. Strávili jsme tam celý den a bylo to super. Tohle můžeme :)



úterý 2. května 2017

Softshellová bunda s ještěrkami

Další meta pokořena, Týnka má konečně novou bundu. Ta předchozí jí byla už knop. Novou jsem ušila pro jistotu větší, skoro až moc :) Ale je růžová, tak je Týna spokojená a to je hlavní.

Bunda už je v provozu přes měsíc, několikrát prošla pračkou, ale pořád ne a ne získat nějakou použitelnou fotku. Ráno cestou do školky nebývá teplo  nálada, odpoledne je už bunda jak čuně. V neškolkové dny zas obvykle nevyšlo počasí, abych byla ochotná tahat s sebou foťák.