pondělí 25. listopadu 2013

První vánoční dárek - tunika a leginky pro Valentýnku

Vánoce jsou  za rohem, pomalu se na ně začínám připravovat. Snažím se trošku připravovat v hlavě - k tomu mi pomáhají skvělá kázání v našem sboru a moje úžasné přítelkyně, které mi často připomínají, na čem záleží a co je v mém životě jaksi navíc. Nedávno přišla Anka s myšlenkou, že to důležité od nepodstatného snadno rozlišíme, když se zamyslíme, jak bychom na období, ve kterém se právě nacházíme, chtěli jednou vzpomínat. Budou to vzpomínky na rodinu, přátele, podzimní přírodu... nebo na stres, shon, úklid, nervy... dosaďte si každý dle svého.
A tak jsem se rozhodla nestresovat se, že (jako obvykle) nestíhám, a celé poslední týdny jsem každou volnou chvíli šila. Mám pošito a rozpracováno spoustu věcí, postupně budou přibývat fotky, jak je budu dokončovat. A první z nich je kompletek pod stromeček pro naši úžasnou princeznu.






Tunička je z Hilco teplákoviny a leginky z elastického jednolíce, jaký se sežene třeba na batani.cz. Hilco se shání špatně, je drahé, obvykle je rychle pryč, ale tisky jsou překrásné. Potíž je, že se tisk rychle opírá, takže je spíš "na lepší". Dá se koupit třeba na sijemdetem.cz.
Oba střihy jsou z Ottobre 4/2012. Je to první díl tohohle skvělého časopisu, který mám doma kompletní. Doteď jsem měla vždycky jednotlivé střihy od někoho jen obkreslené. A hned jsem si objednala předplatné pod stromeček :) Šila jsem rovnou vel. 74, ačkoli Valentýnka má pořád ještě 62. Větší nevadí, chvíli vydrží a navíc v zimě pod dalšími vrstvami to krásné oblečení tak nevynikne. Budeme mít parádní model na jaro :)
Se šitím jsem tentokrát trochu bojovala. Poprvé jsem šila nabírané balonové rukávky a samozřejmě jsem si chtěla šití ulehčit a tak jsem nedodržela některé body postupu. Ve výsledku jsem si ušetřených 5 minut bohatě vybrala, když jsem celé rukávky a nabírání u výstřihu komplet párala a dělala celé znovu. Aneb "zkratka je cesta sice delší, zato však méně pohodlná" (heslo z mých dětských let, kdy jsem jezdívala na tábory s naším turisťákem). Pořád to není úplně podle mých představ, ale už se to blíží snesitelnosti, takže podruhé už to přešívat nebudu.
Leginky mají nařasená kolínka a mašličky, aby byly správně holčičí. Ale opakovaná zkušenost ukazuje, že ani to nestačí. Moje holčičí modely znáte a i tak se mě často lidé ptají, jestli je to holčička nebo kluk. To by mě manžel hnal, kdybych jeho synkovi narazila na hlavu kytku :D
A ještě pár detailů. Fotka na modelce bude až za měsíc :)



Přeju vám krásné podzimní dny, nenechte se pohltit předvánočním shonem a dělejte, čím byste chtěli naplnit své budoucí vzpomínky :)

5 komentářů:

  1. Jako vždy moc hezké. Jak jinak. Mimochodem my CB Smíchov, i když na Třináctku to máme cca 10 min pěšky :) Zrovna jsem si tuto neděli říkala, jdouc na Smíchov s ostudným zpožděním, kdy to u vás začíná. Nakonec jsme ale přecijen jeli ostudně pozdě na Smíchov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen někdy přijďte :) Poznáš nás podle oblečků ;)

      Vymazat
  2. Moc líbí! A konečně mi nemusí vrtat hlavou, odkud že... Kdo ví proč jsem tipovala AC. My taky CB Smíchov :)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní dárek :-) A moc hezky sepsáno. Trošku by mě zajímalo s čím si tolik zápasila při řasení?

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu a za komentář :)
Všechny reakce mě moc těší a podle možností se snažím i odpovídat.